Lanýžky v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g mandle
200 g čokoláda na vaření
20 g cukr krystal
50 ml smetana ke šlehání
na obalení
kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně rozpálené pánvi bez tuku opražíme mandle, přidáváme cukr a pražíme do doby než nám zkaramelizuje.

  2. V kovové misce si přichystáme čokoládu společně se smetanou, kterou ve vodní lázni pomalu a za stálého míchání rozpustíme. Rozpuštěnou čokoládu vyndáme z vodní lázně a přidáme změklé máslo, které postupně vmícháváme.

  3. Až se nám spojí máslo s čokoládou a vznikne nám hladká hmota, přidáme rozdrcené zkaramelizované mandličky a vše smícháme. Těsto na lanýžky necháme v ledničce ztuhnout.

  4. Po ztuhnutí hmoty z ní tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakaovém prášku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy