Lázeňská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těsto
4 ks vejce
2 lžíce kakao
4 lžíce cukr moučka
náplň
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč (nebo plech) silně vymažeme máslem nebo herou a dáme vychladit. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků i bílků přidáme po dvou lžicích moučkového cukru.

  3. Nejlépe ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Pak šleháme žloutky s cukrem, do této směsi přidáme 2 lžíce kakaa a opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vychlazeného pekáče. Pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě. Korpus na roládu musíme hlídat.

  4. Tato dávka stačí na běžný hlubší pekáč. Také je možno pekáč vyložit pečícím papírem a i ten opravdu silně vymazat.

  5. Korpus na lázeňskou roládu nestáčíme teplý. Necháme jej vychladnout a mažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poté teprve zavineme. Lázeňskou roládu necháme vychladit, pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy