Lečobrambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
3 ks vejce
4 ks cibule
0.3 kg uzenina
2 ks zelená paprika
2 hrstě strouhaný sýr
1 kg brambory vařené ve slupce
podle chuti
sůl
vegeta
pikantní kečup
mletý černý pepř
zálivka
0.5 l mléko
podle potřeby
tuk na vymazání
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu očistíme. Cibule, papriky a uzeninu nakrájíme.

  2. Do vymazaného pekáčku začneme vrstvit. Nejdříve brambory. Ty osolíme a opepříme. Pak dáme cibuli, papriku a uzeninu. Vše zakapeme kečupem. Poslední vrstva budou brambory. Ty opět osolíme, opepříme a pokapeme trochou oleje.

  3. Rozmícháme vejce, mléko, vegetu a sekanou petrželku a vším brambory zalijeme.

  4. Lečobrambory dáme do rozehřáté trouby zapéct. Téměř hotové je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

  5. Zapečené lečobrambory podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy