Lefeta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1 ks cibule
voda
1 kostka masox
petrželová nať
1 lžička mletá sladká paprika
3 kuličky celý černý pepř
1 lžička celý kmín
těsto
sůl
300 g brambory
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 2,5 l vody, přidáme pepř, kmín, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je na co nejmenší kousky. Přidáme kostku masoxu, prolisovaný česnek a necháme projít varem.

  2. Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a společně s najemno nakrájenou cibulí osmahneme dozlatova. Zaprášíme červenou paprikou, zamícháme a všechno přilijeme do polévky. Povaříme ještě asi 10 minut a nakonec pomalu vmícháme rozšlehané vajíčko.

  3. Brambory na halušky oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vařící osolené vody. Vaříme přibližně 2 minuty a scedíme.

  4. Hotové halušky rozdělíme do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou. Lefetu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy