Lefeta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 500 g brambory 1 ks cibule voda 1 kostka masox petrželová nať 1 lžička mletá sladká paprika 3 kuličky celý černý pepř 1 lžička celý kmín těsto sůl 300 g brambory 100 g hladká mouka
Postup Lefeta recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 2,5 l vody, přidáme pepř, kmín, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je na co nejmenší kousky. Přidáme kostku masoxu, prolisovaný česnek a necháme projít varem.
Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a společně s najemno nakrájenou cibulí osmahneme dozlatova. Zaprášíme červenou paprikou, zamícháme a všechno přilijeme do polévky. Povaříme ještě asi 10 minut a nakonec pomalu vmícháme rozšlehané vajíčko.
Brambory na halušky oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vařící osolené vody. Vaříme přibližně 2 minuty a scedíme.
Hotové halušky rozdělíme do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou. Lefetu ihned podáváme.