Lékořicové sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

65 g máslo
100 g cukr moučka
125 g hladká mouka
6 ks lékořicové proužky
na ozdobu
mléčná čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Do větší mísy navážíme mouku, přidáme máslo, cukr a promícháme v tužší těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžeme přidat pár lžiček vlažné vody nebo mléka.

  2. Těsto rozválíme a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme různé tvary. Naše oblíbené jsou kolečka.

  3. Vykrájené tvary sušenek rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Lékořicové proužky nebo spirálky rozdělíme na kousky a ty lehce vmáčkneme do každé sušenky.

  4. Lékořicové sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dozlatova. Upečené sušenky sundáme opatrně z plechu a necháme vychladnout.

  5. Tip: Spodní část sušenek můžeme namočit v mléčné čokoládové polevě a nechat opět vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy