Lenčina zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
500 g brambory
1 ks rajče
1 hrst pórek
1 ks feferonka
podle chuti
sůl
špenát
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek, rajče a feferonku očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Brambory, rajče, pórek, vejce a feferonku uvaříme. Po uvaření propasírujeme nebo rozmixujeme, vodu ponecháme, okořeníme, osolíme a dáme na talíř. Do polévky můžeme ještě vložit na nudličky nakrájený a jemně blanšírovaný špenát.

  3. Lenčinu polévku podáváme bezprostředně po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy