Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
náplň
3 lžíce strouhanka
6 ks jablko
na potření
1 ks bílek
1 lžička skořicový cukr
podle chuti
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Slupky nám zůstanou v ruce a můžeme si z nich uvařit ovocný čaj s citronem. Šťávu z jablek vymačkáme.

  2. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Z balíčku těsta (400 g) uděláme dva záviny. Střed těsta posypeme prosátou strouhankou (rohlíkovou nebo piškotovou). Na strouhanku nasypeme nastrouhaná jablka a můžeme posypat vanilkovým cukrem. Naše jablka jsou sladká a nepotřebují doslazovat.

  3. Nakonec štrúdl zavineme. Strany těsta můžeme radýlkem nakrájet na hrubší proužky a potom je střídavě z každé strany překládat přes jablka. Štrúdl potřeme bílkem smíchaným s lžičkou skořicového cukru.

  4. Štrúdl pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě.

  5. Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy