Lepinje recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 špetky sůl
250 ml voda
5 g kvasnice
400 g hladká mouka
na potření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky dáme sůl a dobře promícháme. Kvasnice rozmícháme v teplé vodě a necháme 10 minut nakynout. Kvásek smícháme s moukou a solí, dobře promícháme, nakonec přidáme olej a ještě trochu prohněteme. Těsto necháme v míse pod utěrkou při pokojové teplotě kynout zhruba 30 minut.

  2. Těsto na lepinje znovu prohněteme a na pomoučněné desce vytváříme bochánky, které by měly být velké jako dlaň. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Lepinje potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Poté, co lepinje vytáhneme, můžeme je na pár minut zabalit do navlhlé látky, aby bochánky změkly.

  4. Lepinje podáváme podobně jako chléb pita.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy