Lepinje recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 špetky sůl 250 ml voda 5 g kvasnice 400 g hladká mouka na potření olivový olej
Postup Lepinje recept
Postup přípravy receptu
-
Do mouky dáme sůl a dobře promícháme. Kvasnice rozmícháme v teplé vodě a necháme 10 minut nakynout. Kvásek smícháme s moukou a solí, dobře promícháme, nakonec přidáme olej a ještě trochu prohněteme. Těsto necháme v míse pod utěrkou při pokojové teplotě kynout zhruba 30 minut.
Těsto na lepinje znovu prohněteme a na pomoučněné desce vytváříme bochánky, které by měly být velké jako dlaň. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Lepinje potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Poté, co lepinje vytáhneme, můžeme je na pár minut zabalit do navlhlé látky, aby bochánky změkly.
Lepinje podáváme podobně jako chléb pita.