Levné řízky s kari plátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl kari koření 750 g hovězí nebo vepřová játra trojobal vejce strouhanka polohrubá mouka příloha 1 kg brambory podle potřeby olej na smažení
Postup Levné řízky s kari plátky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí játra nakrájíme na plátky tak silné, jak chceme silné výsledné řízky, protože játra již nenaklepáváme. Opatrně vyndáme blány a opravdu důkladně propláchneme čistou vodou.
Plátky jater obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na pánvi. Osolíme až na talíři.
Kari plátky: Novější (nescvrklé) brambory důkladně očistíme kartáčkem a i se slupkou krájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Vložíme do fritézy rozpálené na 80% výkonu - ale pozor - vkládáme každý plátek extra, aby se nám neslepily dohromady. Smažíme cca 10 minut, pro jistotu ochutnáme jeden plátek, propečení hodně záleží na síle plátku.
Z opečených brambor okapeme olej, vložíme do hlubší mísy, osolíme a poprášíme kořením kari. Pohyby mísou pak všechny plátky obalíme solí s kari.
Levné řízky s kari plátky podáváme s tatarkou.