Levné těstoviny s omáčkou ze sóji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 5 lžic kečup 1 hrst sójové maso podle potřeby olej voda podle chuti sůl oregano mletý kmín příloha 1 hrnek těstoviny
Postup Levné těstoviny s omáčkou ze sóji recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív dáme na sporák hrnec s vodou, lehce osolíme a přidáme olej, aby se nám těstoviny nelepily. Vsypeme do hrnce těstoviny, zamícháme. V rámci ušetření času rovnou přidáme i větší hrst sójových kostek, které se s těstovinami jakž takž uvaří. Toto vše provádíme ještě dřív než voda přijde k varu - postup se tak urychlí a sója víc změkne. Vaříme, dokud nejsou těstoviny hotové. Sójové kostky plavou na hladině, můžeme je proto lehce sebrat a nechat okapat. Těstoviny slijeme, odsypeme stranou, hrnec opláchneme a může přistoupit k výrobě omáčky.
V hrnci rozpálíme olej a hodíme do něj drobně pokrájenou cibulku. Mezitím můžeme sóju vyždímat a lehce pokrájet. Když cibulka zesklovatí, přidáme sóju a vše chvilku restujeme. Tuto směs zalijeme asi půl hrnkem vody a přidáme půl kostky masoxu, aby sója získala lehce masovou chuť. Přikryjeme poklicí a necháme vše podusit (a rozpustit masox).
Zatím utřeme česnek s trochu soli. Přidáme česnek ke směsi, zamícháme a stáhneme plamen, aby česnek neztratil svou chuť a aroma. Přidáme čtyři až pět lžic kečupu podle chuti. Případně můžeme přidat ještě trochu vody, je-li omáčka příliš hustá. Omáčku ze sóji dochutíme oreganem a mletým kmínem.
Těstoviny smícháme s omáčkou ze sóji a můžeme podávat.