Lillek s rajčaty na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 ks cibule
4 ks rajče
2 ks lilek
0 l kysaná smetana
1 lžička hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dva větší lilky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, posolíme, rozložíme na míse a necháme je 20 minut odstát, aby z nich vyprýštila nahořklá šťáva. Plátky lilků pak opláchneme a vyškrábeme větší semena. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Lilky dáme dusit na másle s cibulí. K poloměkkým lilkům přidáme pokrájená rajčata a dusíme doměkka. Rajčata se přitom rozvaří na kaši. Do kysané smetany zakvrdláme hladkou mouku, vmícháme do hotové zeleniny a ještě krátce povaříme. Lilky s rajčaty opepříme, osolíme a podáváme.

  3. Lilky s rajčaty na smetaně podáváme jako přílohu k masu a pro vegetariány samostatně s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy