Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 l voda
200 g ovoce
1 lžíce citronová šťáva
1 hrst lístky máty
4 lžíce rybízovo-jahodový kvašený sirup

Postup přípravy receptu

  1. Do džbánku vlijeme sirup a citrónovou šťávu. Zalijeme vodou nebo minerálkou a rozmícháme. Pak vsypeme mátu a necháme vychladit

  2. Ovoce opláchneme a rozdělíme do sklenic. Ovoce je na tuhle limonádu dobré každé, co právě dozrálo

  3. Limonádou zalijeme ovoce ve sklenicích

  4. Zdena: "Někdy vsypu ovoce rovnou do džbánu k limonádě a dám ho chladit společně. Limonáda pak nabere vůni a chuť ovoce, které jsem zvolila."

  5. Limonádu z rybízovo-jahodového sirupu podáváme dobře vychlazenou

  6. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  7. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!