Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 1 l voda 200 g ovoce 1 lžíce citronová šťáva 1 hrst lístky máty 4 lžíce rybízovo-jahodový kvašený sirup
Postup Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu
Postup přípravy receptu
-
Do džbánku vlijeme sirup a citrónovou šťávu. Zalijeme vodou nebo minerálkou a rozmícháme. Pak vsypeme mátu a necháme vychladit
Ovoce opláchneme a rozdělíme do sklenic. Ovoce je na tuhle limonádu dobré každé, co právě dozrálo
Limonádou zalijeme ovoce ve sklenicích
Zdena: "Někdy vsypu ovoce rovnou do džbánu k limonádě a dám ho chladit společně. Limonáda pak nabere vůni a chuť ovoce, které jsem zvolila."
Limonádu z rybízovo-jahodového sirupu podáváme dobře vychlazenou
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.