Limoncello allá Francesca recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1200 g cukr
5 l voda
10 ks bio citron
1 l alkohol 95%

Postup přípravy receptu

  1. Velké bio citrony důkladně umyjeme v teplé vodě, kartáčkem je zbavíme veškerých nečistot.

  2. Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou kůru, dáme si pozor, neboť bílý povrch citronu je velmi hořký. Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky.

  3. Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme. Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc.

  4. Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout. Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme. Necháme opět na suchém a tmavém místě dalších 40 dní.

  5. Po 40 dnech limoncello profiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku.

  6. Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat.

  7. Doporučuji použít vysoce kvalitní alkohol, neboť limoncello se uchovává v mrazáku a s kvalitním alkoholem nezamrzne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy