Linguine s krevetami a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
petrželka
2 ks cuketa
1 ks feferonka
16 ks krevety
1 dl bílé víno
kuřecí vývar
400 g linguine
olej extra virgin

Postup přípravy receptu

  1. Při čištění krevet otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě

  2. Menší cukety nakrájíme na nudličky a feferonku nasekáme nadrobno

  3. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru. Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, nakrájenou cuketu a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami

  4. Linguine s krevetami a cuketou servírujeme s petrželkou a celou krevetou

  5. Zdroj: http://www.knorr.cz/


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!