Liptovské droby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1000 g brambory 1 ks cibule 40 g krupice 100 g vepřový bůček 50 g uzená slanina 400 g vepřové plecko podle chuti sůl mletý černý pepř 1-2 lžíce sušená majoránka podle potřeby 1 lžíce sádlo vepřové střevo
Postup Liptovské droby recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme a jemně nastrouháme jako na halušky. Vepřové plecko a bůček uvaříme a pomeleme. Jednu velkou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme.
Cibuli osmažíme na slanině a přidáme k bramborám, mletému plecku a bůčku. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a zahustíme krupicí. Směs pořádně promícháme a naplníme jí vepřová střeva. Konce střev zašpejlujeme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Po vychladnutí droby upečeme v troubě na lžíci sádla.
Liptovské droby podáváme nejlépe s teplým zelným salátem se slaninou.