Líšeňská pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 100 g anglická slanina 50 g loupané mandle 300 g vepřová játra 3 ks středně velké brambory podle chuti sůl citronová kůra mletý černý pepř podle potřeby strouhanka tuk na vymazání
Postup Líšeňská pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Na pokrájené slanině (asi 3 dkg) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Játra pomeleme na masovém mlýnku, přidáme osmahnutou cibuli, strouhané brambory, posekané loupané mandle, osolíme, opepříme, přimícháme vejce, citronovou kůru a propracujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku.
Chlebíčkovou formu vymastíme a vysypeme strouhankou. Z játrové hmoty uděláme váleček, ten vložíme do formy, poklademe plátky anglické slaniny a v troubě zvolna upečeme.
Nakrájenou líšeňskou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.