Líšeňské řezy s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce ocet
75 dkg jablko
0.5 lžičky skořice mletá
1 hrst cukr krystal
0.5 balíčku vanilkový cukr
36 dkg hladká mouka
1 hrst mletý mák
1-2 hrstě mleté vlašské ořechy
20 dkg vepřové sádlo
na potření
mléko
podle chuti
špetka soli
podle potřeby
2 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, osolíme, do ďolíčku rozklepneme vejce, přidáme lžíci octa, vepřové sádlo a vypracujeme těsto.

  2. Těsto vypracujeme večer, zabalíme do mikrotenu a přes noc odložíme do chladničky.

  3. Ráno ho rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme, dáme na plech, posypeme mletými ořechy, mákem, dáme na plátky nastrouhaná oloupaná jablíčka, posypeme skořicí, krystalovým cukrem s vanilkou a mandlovými lupínky.

  4. Druhým plátem zakryjeme. Propícháme párkrát vidličkou, potřeme mlékem a v horké troubě dorůžova upečeme.

  5. Upečené líšeňské řezy s jablky pocukrujeme a můžeme nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy