Líšeňské řezy s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 lžíce ocet 75 dkg jablko 0.5 lžičky skořice mletá 1 hrst cukr krystal 0.5 balíčku vanilkový cukr 36 dkg hladká mouka 1 hrst mletý mák 1-2 hrstě mleté vlašské ořechy 20 dkg vepřové sádlo na potření mléko podle chuti špetka soli podle potřeby 2 lžíce mandlové lupínky
Postup Líšeňské řezy s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme mouku, osolíme, do ďolíčku rozklepneme vejce, přidáme lžíci octa, vepřové sádlo a vypracujeme těsto.
Těsto vypracujeme večer, zabalíme do mikrotenu a přes noc odložíme do chladničky.
Ráno ho rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme, dáme na plech, posypeme mletými ořechy, mákem, dáme na plátky nastrouhaná oloupaná jablíčka, posypeme skořicí, krystalovým cukrem s vanilkou a mandlovými lupínky.
Druhým plátem zakryjeme. Propícháme párkrát vidličkou, potřeme mlékem a v horké troubě dorůžova upečeme.
Upečené líšeňské řezy s jablky pocukrujeme a můžeme nakrájet.