Lisovaná rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
1 ks žloutek
6 dl voda
40 g zelenina
20 g hladká mouka
1 ks rybí hlava
100 g rybí vnitřnosti
podle chuti
sůl
petrželka
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme zároveň s vnitřnostmi v osolené vodě doměkka.

  2. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme procezeným rybím vývarem. Jíšku povařme asi 10 minut, pak přidáme jemně pokrájenou libovolnou zeleninu usmaženou na zbývajícím tuku a znovu asi 10 minut povaříme. Z uvařené hlavy obereme maso a zároveň s vnitřnostmi prolisujeme do polévky.

  3. Hotovou rybí polévku okořeníme posekanou petrželkou, muškátovým květem a zlepšíme ji žloutkem, který jsme rozmíchali v části prochladlé polévky. Lisovanou rybí polévku můžeme připravit i z rybího filé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy