Lisovaná rybí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 1 ks žloutek 6 dl voda 40 g zelenina 20 g hladká mouka 1 ks rybí hlava 100 g rybí vnitřnosti podle chuti sůl petrželka muškátový květ
Postup Lisovaná rybí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme zároveň s vnitřnostmi v osolené vodě doměkka.
Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme procezeným rybím vývarem. Jíšku povařme asi 10 minut, pak přidáme jemně pokrájenou libovolnou zeleninu usmaženou na zbývajícím tuku a znovu asi 10 minut povaříme. Z uvařené hlavy obereme maso a zároveň s vnitřnostmi prolisujeme do polévky.
Hotovou rybí polévku okořeníme posekanou petrželkou, muškátovým květem a zlepšíme ji žloutkem, který jsme rozmíchali v části prochladlé polévky. Lisovanou rybí polévku můžeme připravit i z rybího filé.