Litevské bliny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g slanina olej sůl 2 ks vejce 2 lžíce solamyl 600 g brambory 1 ks cibule mletý černý pepř 100 g vařené vepřové maso
Postup Litevské bliny
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vepřové uvařené maso nebo zbytek pečeně jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky
Maso promícháme se slaninou a půlkou nakrájené cibule. Z brambor, druhé poloviny nakrájené cibule, vajec a solamylu vymícháme tekuté těsto. Podle chuti osolíme a opepříme
Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí lžíce těsto. Tvoříme placičky, které poklademe masovou směsí a opět přelijeme bramborovým těstem. Zvolna litevské bliny propékáme z obou stran dorůžova. Hotové bliny necháme okapat na papírovém ubrousku
Litevské bliny podáváme horké se zakysanou smetanou.