Litevské bliny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
olej
sůl
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
600 g brambory
1 ks cibule
mletý černý pepř
100 g vařené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vepřové uvařené maso nebo zbytek pečeně jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky

  2. Maso promícháme se slaninou a půlkou nakrájené cibule. Z brambor, druhé poloviny nakrájené cibule, vajec a solamylu vymícháme tekuté těsto. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí lžíce těsto. Tvoříme placičky, které poklademe masovou směsí a opět přelijeme bramborovým těstem. Zvolna litevské bliny propékáme z obou stran dorůžova. Hotové bliny necháme okapat na papírovém ubrousku

  4. Litevské bliny podáváme horké se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!