Litoměřický zelný salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g cibule
100 g jablko
50 g mrkev
50 g sterilované okurky
250 g hlávkové zelí
zálivka
cukr
sůl
ocet
100 g smetana
50 g majonéza
mletý pepř
Postup Litoměřický zelný salát recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka očistíme. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a dlaní trochu upěchujeme. Jablka, mrkev, okurky a cibuli nakrájíme na půl kolečka.
Majonézu rozšleháme se smetanou. Ochutíme je solí, pepřem, cukrem a můžeme lehce okyselit octem.
Zelí prohrábneme lžící a vmícháme mrkev, okurky, cibuli a nakonec i jablka. Litoměřický zelný salát spojíme připravenou majonézou a necháme vychladit.
Vychlazený litoměřický zelný salát je křupavý. Podáváme jej jako hlavní chod nebo jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.