Lorrainský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 3 ks vejce 120 g máslo 280 ml smetana 180 g mouka - - pepř mletý 2 ks žloutky 2 ks šalotka 50 g sýr strouhaný - - oříšek muškátový 6 plátků slanina uzená
Postup Lorrainský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 190 st. Těsto si připravíme tak, že dáme do mísy mouku a sůl, vmícháváme máslo, až se směs začne podobat jemné drobence-můžete použít mixér. Jedno vejce rozšleháme a vmícháme do mouky, pokud se těsto drobí, přilijeme vodu, dáme chladit. Potom těsto vyválíme do tvaru kruhu tak, aby bylo tlusté půl centimetru. Přeneseme do kulaté formy a jemně ho přimáčkneme. Přebytečné těsto odřízneme. Těsto na dně propícháme vidličkou. Na těsto položíme papír na pečení s formu naplníme suchými fazolemi na pečení nebo rýží. Pečeme asi 10 minut, potom náplň i papír odstraníme. Těsto necháme péci asi další tři minuty dokud nezhnědne, pak ho vyndáme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na pánvi dokřupava a odložíme, do pánve přidáme šalotku usmažíme také dohněda a odložíme. V míse ušleháme dvě celá vejce a dva žloutky, smetanu a koření. Na korpus rozložíme slaninu a šalotku a naneseme náplň. Pokud chcete použijte sýr. Pečeme asi 25 minut do zhnědnutí. Podáváme teplé i studené.