Losí roštěná na houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 0 l vývar z masoxu 2 lžíce hořčice plnotučná roštěnec losí podle chuti houby sůl a pepř
Postup Losí roštěná na houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme losí roštěnec a zbavíme ho tuku a šlach, oloupeme jednu větší cibuli.
Na pánvi rozpálíme tuk (sádlo), na kterém osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme v celku roštěnec osolený a okořeněný a z prudka orestujeme z obou stran. Na druhé pánvi osmažíme houby.
Do pekáče vložíme na dno část osmažených hub, jednu lžíci hořčice a vložíme orestovaný roštěnec, na něj přidáme zbytek osmažených hub, jednu lžíci hořčice, osmaženou cibulku s omastkem a zalijeme 0,5 l vývaru z rozpuštěných dvou hovězích masoxů (můžeme použít hovězí vývar).
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme dusit po dobu deseti minut, pak přikryjeme pokličkou. Necháme dusit do úplného změknutí masa.
Nakonec losí roštěnou na houbách vyndáme a nakrájíme na plátky.
Vzniklou omáčku zahustíme tmavou jíškou a maso jí na talíři přelijeme.