Lososová podkova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g losos
podle chuti
sůl
drcený pepř
příloha
400 g brambory
2 ks rajče
marináda
1 ks citron
olivový olej
2-3 snítky čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Lososa očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na podkovičky. Podkovy osolíme a okořeníme drceným pepřem.

  2. V misce připravíme marinádu z olivového oleje, šťávy z jednoho citronu a nasekaného rozmarýnu. Snítku rozmarýnu si odložíme na ozdobu. Lososa vložíme na chvíli do připravené marinády.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě do poloměkka brambory ve slupce, které potom rozpůlíme. Rajčata očistíme.

  4. Lososové podkovy grilujeme na rozpáleném grilu společně s půlkami uvařených brambor a rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!