Lososové filé na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 6 lístků bazalka olivový olej 1 lžička mletá sladká paprika 0 sklenek bílé suché víno 200 ml čerstvá smetana 2 ks lososový steak podle chuti česnek sůl mletý pepř
Postup Lososové filé na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Lososové filé omyjeme a kuchyňskou papírovou utěrkou osušíme.
Na másle osmahneme stroužek oloupaného česneku, který jsme předem rozmáčkli.
Lososa osmahneme na česneku dozlatova z obou stran, podlijeme vínem, které necháme vypařit.
Najemno v hmoždíři nebo mixéru rozmixujeme lístky čisté bazalky s kapkou olivového oleje, promícháme s paprikou, solí a pepřem. Směsí potřeme rybí filé.
Z pánve odebereme česnek, přidáme smetanu a na pomalém ohni vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
Lososové filé na smetaně podáváme teplé jako hlavní chod třeba jen se salátem.