Lososové filé na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
6 lístků bazalka
olivový olej
1 lžička mletá sladká paprika
0 sklenek bílé suché víno
200 ml čerstvá smetana
2 ks lososový steak
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filé omyjeme a kuchyňskou papírovou utěrkou osušíme.

  2. Na másle osmahneme stroužek oloupaného česneku, který jsme předem rozmáčkli.

  3. Lososa osmahneme na česneku dozlatova z obou stran, podlijeme vínem, které necháme vypařit.

  4. Najemno v hmoždíři nebo mixéru rozmixujeme lístky čisté bazalky s kapkou olivového oleje, promícháme s paprikou, solí a pepřem. Směsí potřeme rybí filé.

  5. Z pánve odebereme česnek, přidáme smetanu a na pomalém ohni vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

  6. Lososové filé na smetaně podáváme teplé jako hlavní chod třeba jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!