Lotrýnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 paliček česnek
2 dl pivo
1 balíček těstoviny
400 g mleté maso
400 g tvrdý sýr
1 ks střední cibule
1 kelímek rajský protlak
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přecedíme a nemusíme prolévat vodou. Necháme odstát stranou.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme na oleji na opravdu velké pánvi, aby se nám tam později vše vešlo. K cibuli přidáme mleté maso, necháme povařit, dokud maso nebude zcela uvařené. Jakmile uvidíme, že je maso šedé, máme hotovo. Zalijeme rajským protlakem a necháme chvilku povařit. Poté přidáme malou sklenku piva (max 2 dl), ať to není zbytečně vodnaté. Směs nakonec ochutíme, přidáme nastrouhaný/prolisovaný česnek. Kdybychom ho dali dřív, mohl by dlouhým vařením zhořknout.

  3. Do připravené zapékací mísy dáme na dno trochu smetany. Dáme vrstvu těstovin, směs masa s protlakem a znovu vrstvíme. Proložíme i nastrouhaným sýrem. Trochu sýra si necháme na posypání na povrchu. Až teď dolijeme zbytkem smetany.

  4. Lotrýnky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

  5. Lotrýnky podáváme na oběd či večeři a zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy