Loupáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
0 kostek máslo
1 ks žloutek
0 kostek droždí
1 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 hrnek vlažné mléko
na potření
1 ks žloutek
na ozdobu
mák

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, droždí, žloutek, vanilkový cukr, vlažné mléko, máslo, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi 60 minut.

  2. Na pomoučněném válu vytvarujeme loupáky podobně jako rohlíky a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom potřeme loupáky žloutkem a posypeme mákem.

  3. Loupáky pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

  4. Loupáky podáváme čerstvé a křupavé ke snídaní nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy