Lučina z jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg bílý jogurt
1 kelímek smetana 12%
podle chuti
0 lžiček sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme se smetanou a solí. Přelijeme do síta s plátýnkem, pod kterým je miska, kam může odkapávat tekutina. Počítejme, že tekutiny bude asi 3/4 litru. Celé to dáme do chladničky na 24 hodin.

  2. Vzniklou lučinu můžeme dát do misky s víčkem. Scezenou vodu lze použít při zadělávání chleba nebo do omáčky či polévky (smetanové, zeleninové, bramborové). Lučinu si můžeme dochutit podle vlastní fantazie křenem, pažitkou, nasekanou šunkou, řeřichou apod.

  3. Lučina z jogurtu podle chuti mažeme na různé pečivo nebo krajíce chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!