Maccheroncini se slaninou a parmazánovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
10 lístků šalvěj
1 lžíce olivový olej
400 g macheroncini
podle chuti
sůl
krém
30 g máslo
50 g parmazán
30 g hladká mouka
500 ml čerstvé mléko
podle potřeby
parmazán
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, horkého mléka a mouky si připravíme bešamel. Hotový bešamel odendáme z plotny a pomalu za stálého míchání přisypeme nastrouhaný parmazán. Dobře promícháme a krém necháme na straně.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky a orestujeme na kapce olivového oleje s opranými lístky šalvěje, až je vše křupavé.

  3. Maccheroncini uvaříme al dente v osolené vodě a scezené je promícháme s křupavou slaninkou. Nakonec přidáme bešamelový krém s parmazánem a ještě jednou dobře promícháme.

  4. Maccheroncini se slaninou a parmazánovým krémem podáváme teplé, na talíři sypeme parmazánem a zdobíme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme jako hlavní chod.

  5. Těstoviny můžeme použít i jiné krátké - třeba penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy