Máčené tvarohové šátečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 1 hrnek mléko 5 dkg droždí těsto 1 špetka sůl 2 ks žloutek 50 dkg hladká mouka 1 balíček Hera poleva máslo rum náplň 1 ks žloutek cukr moučka 50 dkg tvaroh na pečení na obalení cukr moučka vanilkový lusk
Postup Máčené tvarohové šátečky recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a vlahého mléka zpracujeme kvásek.
Ztuhlou Heru nahrubo nastrouháme. Do mísy prosejeme mouku pokojové teploty, přidáme strouhanou Heru, sůl, 2 žloutky a vzešlý kvásek. Těsto necháme na teplém místě přiměřeně vykynout.
V misce utřeme tvaroh s cukrem podle chuti. Přidáme i žloutek.
Vykynuté těsto na vále rozválíme, nakrájíme malé čtverečky, na každý dáme hromádku tvarohové náplně, protilehlé rožky stočíme a důkladně stiskneme. Upečeme nejlépe na plechu, který vyložíme pečícím papírem
V hrnku rozpustíme máslo a přilijeme rum v poměru cca 1:2. Vrchní části upečených šátečků postupně máčíme v rumové máslové směsi a pak v moučkovém cukru s dření z vanilkového lusku.
Máčené tvarohové šátečky podáváme kdykoliv je chuť - k čaji, kávě nebo jen tak.