Macháček recept
Apetit ReceptyPostup Macháček recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíte to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.
olej rozmixovat se spenatem na jemnou kaši tak hodně mixovat a přidat šťávu z citrónu.
Pak přidáte do dobreho uslehaneho snehu spenatovy olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku a citrónovou kůru.
Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil
Pekl jsem na 170 st. cca 40-50 minut v okrouhlé formě o průměru 26 cm. Po upečení jsem nechal 15 minut stát v klidu a pak vyklopil. Formu jsem vytřel olejem a vysypal polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký.
Krem podle toho co vám chutná. Já dávám tvaroh,mascarpone,kremfresh a šlehačku. Cukr podle chuti.Spodní plát mažu marmeladou lesní plody.
5ks vejce
280 g cukr krupice + 1vanilko.
100g olej pouze slunečnicový
300g špenát čerstvé listy
1špetka sůl
280g hladká mouka
18g prdop
1 menší citron šťáva i kůra
Forma 26cm