Makedonská rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks rajčatový protlak
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1-2 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
6 ks celý černý pepř
3 ks celé nové koření
2 ks kapří hlavy a odřezky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oprané rybí hlavy zbavené očí a žáber s čistými rybími odřezky dáme do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Přivedeme k varu a vaříme velmi pomalu, napůl přikrytou pokličkou, asi 20 minut.

  2. Mezitím cibuli s petrželku nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou zásmažku. Vmícháme lžičku mleté papriky a 2 malé rajské protlaky. Orestujeme, abychom zbavily protlak kyselosti a zředíme směs scezeným rybím vývarem. Přidáme obrané maso z hlav a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kdo má rád, nechá si kapří hlavy na talíři a obere si je sám.

  3. Makedonskou rybí polévku podáváme horkou s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy