Malinové makronky s bílou čokoládou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks bílek 65 g cukr krupice 130 g moučkový cukr 100 g bílá čokoláda 110 g najemno mleté mandle 5 kapek růžové barvivo 50 ml smetana 45% 45 g malinový džem Schwartau
Postup Malinové makronky s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypeme stranou do velké mísy. Cca pětinu bílku dáne na stranu, zbytek našleháme, dokud z nich nebude sníh. Přidáme do směsi cukr a kapky barviva
Bílkovou směs budeme postupně přidávat po straně do velké mísy ke směsi cukru moučky a mandlí. Nakonec přidáme zbývající bílek, který jsme si dali stranou
Vzniklou směs nandáme do pytlíku s tryskou. Na plech vyloženy pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru 3 cm a necháme je cca 4-5 hodin uschnout
Předehřejeme troubu na zhruba na 140 stupňů a makronky pečeme cca 10-12 minut. Pak makronky necháme na plechu vychladnout
Mezitím si připravíme vodní lázeň. Do hrnce dáme smetanu a povaříme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně
Krém necháme vychladit cca 45 minut, pak vymícháme do hladka a přidáme malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promícháme
Náplň dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované)
Nakonec necháme vychladit. Makronky skladujeme na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě
Tip: Makronky pečte nejlépe den nebo dva před Vánocemi
Partnerem receptu jsou džemy Schwartau