Malinové makronky s bílou čokoládou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks bílek
65 g cukr krupice
130 g moučkový cukr
100 g bílá čokoláda
110 g najemno mleté mandle
5 kapek růžové barvivo
50 ml smetana 45%
45 g malinový džem Schwartau

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypeme stranou do velké mísy. Cca pětinu bílku dáne na stranu, zbytek našleháme, dokud z nich nebude sníh. Přidáme do směsi cukr a kapky barviva

  2. Bílkovou směs budeme postupně přidávat po straně do velké mísy ke směsi cukru moučky a mandlí. Nakonec přidáme zbývající bílek, který jsme si dali stranou

  3. Vzniklou směs nandáme do pytlíku s tryskou. Na plech vyloženy pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru 3 cm a necháme je cca 4-5 hodin uschnout

  4. Předehřejeme troubu na zhruba na 140 stupňů a makronky pečeme cca 10-12 minut. Pak makronky necháme na plechu vychladnout

  5. Mezitím si připravíme vodní lázeň. Do hrnce dáme smetanu a povaříme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně

  6. Krém necháme vychladit cca 45 minut, pak vymícháme do hladka a přidáme malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promícháme

  7. Náplň dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované)

  8. Nakonec necháme vychladit. Makronky skladujeme na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě

  9. Tip: Makronky pečte nejlépe den nebo dva před Vánocemi

  10. Partnerem receptu jsou džemy Schwartau


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!