Malinový cheesecake recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 140 g máslo 200 ml marmeláda 30 g kakao 1 ks žloutek 50 ml voda 2 lžičky škrob 1 balení vanilkový cukr 180 g hladká mouka 250 g zakysaná smetana 200 g čerstvý sýr 70 g mletý cukr 2 lžíce mletý cukr 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek 250 g tvaroh ve vaničce
Postup Malinový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s kakaem, cukrem, přidáme žloutek a studené máslo nakrájené na kostky. Nejprve prsty zpracováváme jako drobenku a poté smícháme v těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Následně těsto přemístíme do dortové formy, vytvoříme dno koláče a také vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut v předehřáté troubě na 175 °C
Tvaroh, čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mletý a vanilkový cukr, vejce a lžíci vanilkového pudinku vyšleháme a nalijeme na předpečený korpus
Pečeme 50 minut na 160 °C. Střed horkého koláče ještě nebude úplně ztuhlý, stane se tak až po vychladnutí
Nakonec připravíme ovocnou polevu. Marmeládu (zde použita domácí malinová, lze použít i mrazené ovoce) prohřejeme v nepřilnavém kastrůlku a přihustíme rozmíchaným solamylem v trošce vody. Necháme projít varem, stále mícháme a jakmile poleva zhoustne (asi 3 minuty), ihned korpus polijeme
Cheesecake necháme v lednici vychladit alespoň 2 hodiny
Malinový cheesecake servírujeme nakrájený na klínky a podáváme ke kávě či čaji.