Mandarinkovo-kakaový hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
1 lžička skořice
30 g kakao
1 lžička prášek do pečiva
50 g cukr krupice
70 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
200 g polohrubá mouka
poleva
1 lžíce rum
2-4 lžíce pomerančová marmeláda
na obalení
1 hrst kokos
na ozdobu
čokoláda na vaření
2 ks mandarinky
náplň
1 plechovka mandarinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Mandarinky z kompotu necháme okapat a šťávu zachytíme.

  2. Změklé máslo utřeme s mletým cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme citronovou kůru, šťávu z kompotu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme ho po částech do kakaové pěny.

  3. Velkou formu na srnčí hřbet vytřeme máslem, vysypeme moukou a naplníme 2/3 těsta. Těsto pokryjeme mandarinkami a přidáme zbylé těsto.

  4. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme cca 45 minut.

  5. Rozehřejeme pomerančovou marmeládu s rumem. Upečený hřbet vyklopíme, ještě teplý potřeme rozehřátou marmeládou, posypeme kokosem a necháme vychladnout.

  6. Jednotlivé dílky na talířku dozdobíme oloupanými měsíčky mandarinek, napůl namočenými do rozehřáté čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy