Mandarinkovo-kakaový hřbet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g máslo 1 lžička skořice 30 g kakao 1 lžička prášek do pečiva 50 g cukr krupice 70 g cukr moučka 1 lžička citronová kůra 200 g polohrubá mouka poleva 1 lžíce rum 2-4 lžíce pomerančová marmeláda na obalení 1 hrst kokos na ozdobu čokoláda na vaření 2 ks mandarinky náplň 1 plechovka mandarinkový kompot
Postup Mandarinkovo-kakaový hřbet recept
Postup přípravy receptu
-
Mandarinky z kompotu necháme okapat a šťávu zachytíme.
Změklé máslo utřeme s mletým cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme citronovou kůru, šťávu z kompotu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme ho po částech do kakaové pěny.
Velkou formu na srnčí hřbet vytřeme máslem, vysypeme moukou a naplníme 2/3 těsta. Těsto pokryjeme mandarinkami a přidáme zbylé těsto.
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme cca 45 minut.
Rozehřejeme pomerančovou marmeládu s rumem. Upečený hřbet vyklopíme, ještě teplý potřeme rozehřátou marmeládou, posypeme kokosem a necháme vychladnout.
Jednotlivé dílky na talířku dozdobíme oloupanými měsíčky mandarinek, napůl namočenými do rozehřáté čokolády.