Mandarino recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 l voda
1 l čistý alkohol
20 ks bio mandarinka

Postup přípravy receptu

  1. Mandarinky důkladně omyjeme a osušíme. Mandarinky nožíkem oloupeme. Dáme si pozor, abychom mandarinky oloupali bez bílého povrchu.

  2. Kůru z mandarinek vložíme do mísy, zalijeme alkoholem, dobře přikryjeme folií a necháme na jeden týden macerovat v lednici.

  3. Po jednom týdnu si připravíme sirup z cukru a trochy vody. Povaříme při nízké teplotě a jakmile sirup zhoustne, přilijeme zbytek vody. Sirup vypneme a necháme vychladnout.

  4. Sirup přilijeme do macerované kůry z mandarinek, dobře promícháme a přefiltrujeme. Mandarino přelijeme do lahví a necháme alespoň měsíc stát před spotřebou. Podle receptu připravíme asi 2 litry nápoje.

  5. Mandarino podáváme dobře vychlazené jako výborný, chutný a osvěžující nápoj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy