Mandarino recept
Apetit ReceptyPostup Mandarino recept
Postup přípravy receptu
-
Mandarinky důkladně omyjeme a osušíme. Mandarinky nožíkem oloupeme. Dáme si pozor, abychom mandarinky oloupali bez bílého povrchu.
Kůru z mandarinek vložíme do mísy, zalijeme alkoholem, dobře přikryjeme folií a necháme na jeden týden macerovat v lednici.
Po jednom týdnu si připravíme sirup z cukru a trochy vody. Povaříme při nízké teplotě a jakmile sirup zhoustne, přilijeme zbytek vody. Sirup vypneme a necháme vychladnout.
Sirup přilijeme do macerované kůry z mandarinek, dobře promícháme a přefiltrujeme. Mandarino přelijeme do lahví a necháme alespoň měsíc stát před spotřebou. Podle receptu připravíme asi 2 litry nápoje.
Mandarino podáváme dobře vychlazené jako výborný, chutný a osvěžující nápoj.