Mandličkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 7 ks vejce 0 hrnků cukr krupice 150 g mleté mandle 3 lžíce holandské kakao 5 lžic silná hořká káva krém 250 g máslo 3 ks žloutek 0 hrnků cukr moučka 1 ks ledové kaštany 5 lžic silná hořká káva na ozdobu mandlové lupínky
Postup Mandličkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně zašleháme žloutky, cukr, kakao, mleté mandle a vychladnou kávu. Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.
Těsto pečeme 12 - 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Zkoušíme špejlí a když se nelepí, tak můžeme vytáhnout.
Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni necháme rozpustit ledové kaštany. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme žloutky, vychladlou kávu a rozpuštěné ledové kaštany. Celý krém dáme odpočinout do chladu.
Korpus na mandličkové řezy necháme vychladnout a poté ho celý spolu s pečícím papírem vytáhneme. Dlouhým, nejlépe vroubkovaným nožem, celý plát překrojíme na dvě části. Jednu část pomažeme polovinou krému a přikryjeme druhou polovinou. Zbytkem krému pomažeme vrchní plát a nakonec posypeme mandlovými plátky.
Mandličkové řezy můžeme nechat vychladit v lednici, ale i hned podávat. Výborně chutnají s kávou nebo čajem.