Mandličkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 ks vejce
0 hrnků cukr krupice
150 g mleté mandle
3 lžíce holandské kakao
5 lžic silná hořká káva
krém
250 g máslo
3 ks žloutek
0 hrnků cukr moučka
1 ks ledové kaštany
5 lžic silná hořká káva
na ozdobu
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně zašleháme žloutky, cukr, kakao, mleté mandle a vychladnou kávu. Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.

  2. Těsto pečeme 12 - 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Zkoušíme špejlí a když se nelepí, tak můžeme vytáhnout.

  3. Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni necháme rozpustit ledové kaštany. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme žloutky, vychladlou kávu a rozpuštěné ledové kaštany. Celý krém dáme odpočinout do chladu.

  4. Korpus na mandličkové řezy necháme vychladnout a poté ho celý spolu s pečícím papírem vytáhneme. Dlouhým, nejlépe vroubkovaným nožem, celý plát překrojíme na dvě části. Jednu část pomažeme polovinou krému a přikryjeme druhou polovinou. Zbytkem krému pomažeme vrchní plát a nakonec posypeme mandlovými plátky.

  5. Mandličkové řezy můžeme nechat vychladit v lednici, ale i hned podávat. Výborně chutnají s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy