Margotková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krystal
2 hrnky polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 ks tyčinka Margot
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejeme. Tyčinku nastrouháme.

  2. Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme olej a mléko. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a posléze nastrouhanou tyčinku. Těsto má být vláčné, je možné přidat i půl hrnku mléka nebo smetany. Těsto vlijeme do připravené formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  3. Margotkovou bábovku necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a ozdobíme podle fantazie. Margotkovou bábovku podáváme jako jiné moučníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy