Masovo-zeleninová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 lžíce sůl
3 ks cibule
1 lžička mletý pepř
0 lžiček chilli koření
1 kg mleté maso
150 g vepřové sádlo
3 lžíce směs koření na čínu
1 kelímek zeleninová směs Lutenica

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso (70 % vepřové, 30 % hovězí) podusíme s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle. Za pravidelného rozmělňování masa vařečkou prohříváme asi 20 minut. Potom přidáme koření, zeleninovou směs Lutenica (směs paprik s rajčaty) a vaříme ještě dalších 15 minut. Pomazánku osolíme podle naší chuti a před koncem dušení v ní ještě rozmícháme rozetřený česnek.

  2. Masovo-zeleninovou směs odstavíme z kamen, ještě horkou ji plníme do menších uzavíratelných skleniček a ty uzavřené stavíme do vychladnutí víčkem dolů.

  3. Druhý den sterilujeme masovo-zeleninovou pomazánku při 95 °C cca 60 minut.

  4. Sterilovanou masovo-zeleninovou pomazánku podáváme podle chuti. Pomazánka je dobrá na chlebu a výborná na topince, je dobré nechat ji před použitím vychladnout v chladničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy