Masovo-zeleninová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 lžíce sůl 3 ks cibule 1 lžička mletý pepř 0 lžiček chilli koření 1 kg mleté maso 150 g vepřové sádlo 3 lžíce směs koření na čínu 1 kelímek zeleninová směs Lutenica
Postup Masovo-zeleninová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso (70 % vepřové, 30 % hovězí) podusíme s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle. Za pravidelného rozmělňování masa vařečkou prohříváme asi 20 minut. Potom přidáme koření, zeleninovou směs Lutenica (směs paprik s rajčaty) a vaříme ještě dalších 15 minut. Pomazánku osolíme podle naší chuti a před koncem dušení v ní ještě rozmícháme rozetřený česnek.
Masovo-zeleninovou směs odstavíme z kamen, ještě horkou ji plníme do menších uzavíratelných skleniček a ty uzavřené stavíme do vychladnutí víčkem dolů.
Druhý den sterilujeme masovo-zeleninovou pomazánku při 95 °C cca 60 minut.
Sterilovanou masovo-zeleninovou pomazánku podáváme podle chuti. Pomazánka je dobrá na chlebu a výborná na topince, je dobré nechat ji před použitím vychladnout v chladničce.