Masovorýžové kuličky v tomatové šťávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
0.5 šálku máslo
480 g rajče
0.5 šálku nasekaná cibule
0.5 šálku nasekaná petrželka
650 g mleté maso
mletý černý pepř
0.5 šálku rýže (vařená)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata musí být opravdu zralá! Sekané suroviny musí být nasekány najemno. Rajčata spaříme, propasírujeme, přidáme dva šálky vody, máslo a povaříme asi 10 minut.

  2. V míse smícháme mleté maso s rýží, cibulkou, vejcem, polovinou petrželky, solí, pepřem a důkladně prohněteme.

  3. Z hmoty tvoříme kuličky velikosti ořechu a vkládáme je do hrnce k rajčatům. Posypeme je zbylou petrželkou, osolíme a jemně opepříme. Omáčku dolijeme horkou vodu tak, aby byly kuličky ponořeny a vaříme na mírném ohni.

  4. Voda by se měla odpařit a kuličky by měly zůstat v husté šťávě.

  5. Teprve pak můžeme masovorýžové kuličky podávat. Při podávání je přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy