Matevž s uzenými žebírky a kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 g brambory
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
500 g fazole
700 g uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem.

  2. Druhý den fazole spolu s žebírky uvaříme doměkka. Brambory uvaříme zvlášť.

  3. Žebírka vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Z fazolí i brambor slijeme vodu a obojí rozšťoucháme a smícháme. Cibuli a česnek nakrájíme, osmahneme na sádle a tím "matevž" (tj. brambory s fazolemi) omastíme.

  4. Matěvž obložíme žebírky a podáváme s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy