Matjesová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks jablko
2 ks brambory vařené
100 g matjesy
na ozdobu
petrželka
podle chuti
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 lžíce olej z matjesů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme. Jablko očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme.

  2. V masovém strojku umeleme matjesy, jablko a brambory. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli vmícháme do matjesového základu.

  3. Matjesovou pomazánku ochutíme citronovou šťávou, opepříme a přidáme olej. Důkladně promícháme.

  4. Matjesovou pomazánku mažeme na tmavý chléb a sypeme jemně usekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy