Matjesové závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - olej - - sůl - - ocet 1 ks cibule 4 lžíce smetana 250 g majonéza 2 ks mrkev 2 ks hřebíček - - pepř mletý - - list bobkový - - pepř celý - - hořčice plnotučná - - koňak 4 ks filety matjesové
Postup Matjesové závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, do vroucí vody dáme cibuli, mrkev, bobkový list, celý pepř, hřebíček a cukr a povaříme asi 15 minut. Necháme vychladnout a scedíme. Mezitím matjesy naklepeme, pokapeme olejem, poklademe mrkví a kolečky cibule. Každý plátek stočíme a upevníme párátky. Závitky potom narovnáme do skleněné mísy a nakonec přelijeme připravenou majonézovou zálivkou. Tu si připravíme tak, že v majolce rozmícháme smetanu a koňak, pak dochutíme trochou hořčice, octem a osolíme, opepříme. Mísu necháme v chladničce přikrytou asi 6 hodin. Podáváme s vařenou mrkví a cibulí, dílky vařených vajec a petrželkou.