Matjesové závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - olej
- - sůl
- - ocet
1 ks cibule
4 lžíce smetana
250 g majonéza
2 ks mrkev
2 ks hřebíček
- - pepř mletý
- - list bobkový
- - pepř celý
- - hořčice plnotučná
- - koňak
4 ks filety matjesové

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, do vroucí vody dáme cibuli, mrkev, bobkový list, celý pepř, hřebíček a cukr a povaříme asi 15 minut. Necháme vychladnout a scedíme. Mezitím matjesy naklepeme, pokapeme olejem, poklademe mrkví a kolečky cibule. Každý plátek stočíme a upevníme párátky. Závitky potom narovnáme do skleněné mísy a nakonec přelijeme připravenou majonézovou zálivkou. Tu si připravíme tak, že v majolce rozmícháme smetanu a koňak, pak dochutíme trochou hořčice, octem a osolíme, opepříme. Mísu necháme v chladničce přikrytou asi 6 hodin. Podáváme s vařenou mrkví a cibulí, dílky vařených vajec a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy