Matjesy s křenovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 150 g jogurt 500 g brambory 1 ks cibule 200 ml smetana 1 svazek pažitka 1 lžička křen - - pepř mletý 1 lžíce šťáva citronová 4 ks matesy
Postup Matjesy s křenovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v osolené vodě, nejlépe celé ve slupce. Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme jogurt a křen, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pažitku nasekáme najemno a vmícháme do omáčky, cibulku nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme a osušíme. Brambory scedíme a osmahneme na oleji dozlatova, matjesové filety obložíme kolečky cibule a upravíme na talíře s bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou, můžete ozdobit zeleninou.