Matjesy s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
150 g jogurt
500 g brambory
1 ks cibule
200 ml smetana
1 svazek pažitka
1 lžička křen
- - pepř mletý
1 lžíce šťáva citronová
4 ks matesy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, nejlépe celé ve slupce. Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme jogurt a křen, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pažitku nasekáme najemno a vmícháme do omáčky, cibulku nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme a osušíme. Brambory scedíme a osmahneme na oleji dozlatova, matjesové filety obložíme kolečky cibule a upravíme na talíře s bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou, můžete ozdobit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy