Matjesy v kameninovém hrnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
150 ml jogurt
1 ks cibule
200 ml smetana
2 ks jablko
pepř
2 ks nakládané okurky
citronová šťáva
8 ks matjesový filet
1 konzerva ananasové řezy (malá)
1 lžíce sekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Matjesy osušíme a prsty nahmatáme případné kostičky. Ty odstraníme, nejlépe pinzetou. Zkusíme, jestli jsou matjesy dostatečně slané. Případně je trochu posolíme. Každý filet rozkrojíme na 3 -4 kousky.

  2. Do kameninového hrnce vlijeme smetanu a jogurt a promícháme. Přidáme připravené kousky matjesů.

  3. Připravíme si zeleninu. Očistíme si papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na nudličky a cibuli na jemné kroužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme taky na kostičky.

  4. Hotovou zeleninu a ovoce přidáme k matjesům a zalijeme je trochou ananasové šťávy a lákem z okurek. Vše promícháme a ochutíme koprem, pepřem a citronem.

  5. Hrnec přikryjeme a chladu necháme odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy