Matjesy v kameninovém hrnci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 150 ml jogurt 1 ks cibule 200 ml smetana 2 ks jablko pepř 2 ks nakládané okurky citronová šťáva 8 ks matjesový filet 1 konzerva ananasové řezy (malá) 1 lžíce sekaný kopr
Postup Matjesy v kameninovém hrnci recept
Postup přípravy receptu
-
Matjesy osušíme a prsty nahmatáme případné kostičky. Ty odstraníme, nejlépe pinzetou. Zkusíme, jestli jsou matjesy dostatečně slané. Případně je trochu posolíme. Každý filet rozkrojíme na 3 -4 kousky.
Do kameninového hrnce vlijeme smetanu a jogurt a promícháme. Přidáme připravené kousky matjesů.
Připravíme si zeleninu. Očistíme si papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na nudličky a cibuli na jemné kroužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme taky na kostičky.
Hotovou zeleninu a ovoce přidáme k matjesům a zalijeme je trochou ananasové šťávy a lákem z okurek. Vše promícháme a ochutíme koprem, pepřem a citronem.
Hrnec přikryjeme a chladu necháme odležet.