Matjesy z cuket recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
0 dl olej
1 lžíce sůl
1 dl ocet
2 ks cibule
1 kg cuketa
bobkový list
mletý černý pepř
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na tenké plátky. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu smícháme s cibulí, polévkovou lžící soli a necháme asi 3 hodiny uležet.

  2. Pak přidáme cukr, pepř podle chuti, bobkový list, ocet a olej. Vše zvolna přivedeme k varu, povaříme a buď necháme vychladnout a podáváme druhý den, nebo plníme do skleniček a sterilujeme 25 min při 80 °C.

  3. Matjesy z cuket podáváme k jídlům podle chuti nebo fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy