Medovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
3 ks vejce
250 ml med
3 lžíce cukr krupice
50 g ořechy
500 g hladká mouka
1 balíček perníkové koření
na ozdobu
50 g ořechy
poleva
120 g cukr moučka
2 lžíce citrónová šťáva
vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Med nahřejeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Oboje ořechy samostatně nasekáme. Plech vymažeme a vysypeme.

  2. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme med, perníkové koření a ořechy. Do směsi postupně vmícháme mouku a nakonec dobře promícháme s ušlehaným sněhem z bílků.

  3. Na připravený plech nalijeme těsto, uhladíme a v předehřáté troubě na 170°C pečeme přibližně 45 minut.

  4. Cukr vymícháme s citronovou šťávou, zředíme vlažnou vodou a vymícháme na jemnou hmotu.

  5. Vychladlý medovec potřeme citronovou polevou, posypeme sekanými oříšky a ztuhlý krájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy