Medovníkový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
500 g cukr
500 g máslo
1 l mléko
8 lžic polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cukr necháme zkaramelizovat, přitom karamel musíme opravdu dobře hlídat a míchat, aby se nám nepřipálil. Do karamelu vlijeme mléko a necháme, aby se karamel v mléku rozpustil. Část vlažného rozvaru si dáme bokem.

  2. Mléko s karamelem přivedeme k mírnému varu. V části rozvaru, který jsme si dali bokem, rozšleháme polohrubou mouku a zahustíme jím mléko s karamelem. Když směs povaříme, přecedíme ji přes síto, aby nám tam nezůstala žádná zatoulaná hrudka mouky. Do horké směsi zašleháme kostku másla a po vychladnutí zašleháme druhou kostku másla.

  3. Medovníkový krém necháme vychladit a potom natíráme na pláty medovníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy