Milánské rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 1 ks cibule 320 g rýže 40 g hovězí morek podle chuti sůl 6 dl vývar šafrán 4 lžíce bílé víno mletý černý pepř na ozdobu sýr strouhaný
Postup Milánské rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Morek nakrájíme na kousky.
Na polovině másla osmažíme dozlatova cibuli a vmícháme nakrájený morek. Pak přidáme rýži a krátce ji osmažíme. Do směsi přidáme víno a dusíme, až se odpaří.
Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme šafrán a dusíme doměkka.
Hotové milánské rizoto pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.