Ministrová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2-3 lžíce olej
1 ks cibule
0 ks celer
1 ks mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
2-3 lžíce rýže
1 l hovězí vývar
100 g prorostlá slanina
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
50 g strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme nadrobno. Celer, mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na oleji rozpustíme pokrájenou slaninu, přidáme rajčatový protlak, vývar, uvedeme do varu a přidáme propláchnutou rýži. Pak vložíme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření a osolíme.

  3. Ministrovou polévku ozdobíme na talíři nastrouhaným sýrem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy