Minitoasty s perníkovými povidly recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 150 g šunka 1 ks cibule 40 g perník na strouhání 100 g švestková povidla 100 g tvrdý sýr 5 plátků toastový chléb podle chuti sůl
Postup Minitoasty s perníkovými povidly recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Orestujeme ji na oleji, stačí jen trochu - do zesklovatění.
Do mísy vložíme povidla a přidáme na jemném struhadle nastrouhaný perník. Přimícháme orestovanou cibuli a dochutíme špetkou soli.
Každý krajíček toastového chleba rozkrojíme na tři části. Krátce je opečeme na suché pánvi a potřeme povidlovou směsí. Šunku nakrájíme na plátky (podle velikosti toastů) a rovnoměrně rozdělíme. Tvrdý sýr (eidam, ementál) nastrouháme na jemném struhadle a připravené toasty sýrem na závěr posypeme.
Minitoasty s perníkovými povidly podáváme studené, ale můžeme je i krátce zapéct v rozehřáté troubě.